En podd för dig som vill hitta hem till dig själv

49. Universellt energibudskap maj 2021

För andra gången sänder vi en sammanfattning och diskussion om vårt månatliga energibalanseringsarbete. Den här gången berättar vi om vad vi fick till oss under maj månads energiutskick.
Vi pratar om att behålla fokus trots störningsmoment, att våga gå sin egen väg även om andra tycker annorlunda, att hitta sin tillit till den “större planen” och mycket mer.
Välkomna att lyssna 🙂

48. Bibeln och sjunde sinnet. Del 2

Vi fortsätter vårt spännande samtal om bibeln och det sjunde sinnet med Marianne Brunzell.

För att hänga med i våra diskussioner är det bra att lyssna på del 1 först (avsnitt 47).

Del 2 av 2.

Mer om Marianne hittar ni här »

47. Bibeln och sjunde sinnet. Del 1

Vi har besök av Marianne Brunzell som pratar om bibeln utifrån det sjunde sinnet. Hur förändrar sig budskapet i olika bibelord om man utgår från sin egen inre sanning?
Med Marianne som vägledare pratar vi helt fritt utifrån egna idéer och erfarenheter om bibeln, Jesus och religion.
Ett spännande avsnitt som kanske ger lyssnarna ett nytt perspektiv på gamla berättelser.
Del 1 av 2.

46. Är det fria valet fritt?

I det här avsnittet ger vi oss på en av de stora livsfrågorna, nämligen den om vi har ett fritt val eller om allt är förutbestämt. Självklart hävdar vi inte att vi har ett klart svar på frågan, men samtalet för oss in på viktiga frågeställningar. Kan man ha ett fullständigt fritt val? Hur mycket styr man själv av det som händer i ens liv? Finns det en färdig plan för oss redan när vi kommer hit? Och hur färdig är den i så fall?
Samtalet är vitt och brett och innehåller även tankar om tid, rum och det eviga varandet. Så om du är sugen på en djupdykning i livets stora frågor är du varmt välkommen att lyssna 🙂

45. Följa sin väg trots motstånd

Ett intressant och spännande samtal med Michael Oddane från WakeUpGlobe. Vi får höra om hur hans resa började och vilka utmaningar som funnits längs vägen till andligt och världsligt uppvaknande. Trots tuffa insikter och mycket motstånd fortsätter Michael kämpa för sanning, ljus och kärlek. Vad driver honom att fortsätta? Lyssna på avsnittet så får ni både svar och inspiration. 

Läs mer om Michael Oddane här »

44. Universellt energibudskap

Premiär för ett nytt återkommande inslag i podden – “Universellt energibudskap” det vill säga budskap från våra månatliga balanseringsträffar.
Den tredje fredagen varje månad samlas en grupp energiarbetare för att sända ut healing till dem som vill ta emot. Efteråt brukar vi prata om det vi fått till oss och känt in. Det är en härlig stund av insikter, själslig gemenskap och närvaro. Och det är just informationen från dessa träffar som vi vill dela med oss av på det här sättet.
Så varmt välkomna att ta del av budskapet från vår träff i april 2021.

43. Universellt energiarbete

I flera avsnitt har vi nämnt Universella energikartor. Den här gången fördjupar vi informationen och berättar om hur vi använder den här metoden för att rena, balansera och aktivera energi – alltid för det högsta bästa från vårt sjunde sinne. Vi kommer in på hur vi först kom i kontakt med dessa fantastiska kartor, och hur de har hjälpt oss på olika sätt.
Kartorna är utvecklade av Pauline Turner och Michael Mann.
Läs gärna mer om Pauline här: https://www.awareness-in-one.com

42. Starkare själv tillsammans

Emma Hultqvist besöker oss än en gång för att prata om hur vi kan stärka varandra på olika sätt. Vi berättar bland annat om en härlig “själsgrupp” där vi alla ingår, en grupp med syfte att hjälpa oss att våga vara mer sanna och känna villkorslös gemenskap.
Känner du dig ensam med dina tankar och funderingar på livet? Kanske finns det ett nätverk i din närhet? Eller så kanske du kan starta upp ett?
Läs mer om Emma här »

41.  Polariserad omtänksamhet

Den här gången pratar vi om polariseringen som vi upplever påverkar vårt samhälle just nu. Har den alltid funnits fast vi inte tänkt på det? Är det bara extra påtagligt just nu? Vad är orsaken bakom de starka känslor som väcks? Ska vi försöka överbrygga våra olikheter eller bara låta saker och ting ha sin gång? Kan vi ens påverka någon annan? Och i så fall hur?

Följ med oss i våra funderingar som böljar i vågor från den yttre världen och in i vårt centrum.

40. Horoskop som själens spegel

Ett spännande samtal om astrologi med Sophia från Sophias astrologi. Hur väl stämmer egentligen ett horoskop? Och hur kan det hjälpa oss på vår livsresa? Är vi inne i Vattumannens tidsålder? Finns det ett trettonde stjärntecken? Bestämmer stjärnorna våra liv eller har vi ett fritt val?
Dessa frågor och mycket mer hjälper Sophia oss att reda ut.

Läs mer om Sophia här »

39. Motstånd som lyfter längtan

“Ur mörkret kan själens sanna längtan framträda tydligare, och motigheten visa sig vara exakt vad du behöver för att komma vidare på din väg.” 

I det här avsnittet tar vi oss an ett ämne som verkar vara ett nödvändigt ont om man vill utvecklas – nämligen motstånd. Är motstånd alltid en hjälp att flyga högre? Eller kan det betyda att vi valt fel väg? Och hur ska man veta skillnaden?
Ämnet tar oss med på många olika spår – bland annat får vi höra om Annas minnen från tillvaron innan det här livet och varför Regine tror att drömmar har ett bäst före datum.
Häng med oss i ännu ett samtal om att hitta hem till sig själv!

38.  Återta din urlivskraft

Ett underbart avsnitt om att hitta sin ursprungskraft med Emma Hultqvist från Hållbart liv. Vi får följa med på hennes resa in i mörkret och ut i ljuset. Hon berättar om hur en trum-kurs hjälpte henne att upptäcka kraften i sin egen röst, och ett eget språk. Vi får också höra om hur hon i en meditation upptäckte sanningen om våra ljuspelare och orsaken bakom energitjuvar. Det och mycket annat bjuder Emma frikostigt på med både humor, djup och värme.

Läs mer om Emma här »

37. Det där om 5D & uppvaknande

I tider av stora förändringar flyger det omkring många olika begrepp som kan vara svåra att förstå. I det här avsnittet slår vi våra kloka huvuden ihop för att försöka få ett bättre grepp på det här med 4D, 5D och olika typer av uppvaknanden.
I samtalet nämner vi också några personer som inspirerat oss på våra egna utvecklingsresor. 

36. Livsbejakande hälso-boost

Vi har äran att ge er ett avsnitt med glädjespridaren och hälsoinspiratören Yvonne Edmark från”Lust och fröjd”. Yvonne jobbar med en rad spännande saker, bland annat dansyoga, zonterapi, örtvandringar, healing, medial vägledning och olika typer av kurser och träffar som syftar till att sprida harmoni och glädje inifrån och ut.
I vårt samtal fördjupar vi oss i hur man kan stärka sitt immunförsvar på naturlig väg. Yvonne är en källa till mycket kunskap om naturens medicinskåp, men hon trycker på att vi framför allt måste jobba med att hitta glädje och släppa rädsla för att må bra på alla nivåer.
Läs mer om Yvonne här »

35.  Stå stadig i en ostadig tid

Det kan vara utmanande att hålla balansen när orosmolnen tornar upp sig omkring en. Det underlättar att ‘hålla sig på banan’ om man kan hitta den inre balanspunkten. I det här avsnittet pratar vi kring hur man kan göra det, i den turbulens som hör till vår nutid.

34. Om livet i “Det nya normala”

Ett avsnitt där vi funderar över vad begreppet “det nya normala” innebär och vilka konsekvenser det kan få för vårt samhälle och oss som individer. Vi pratar även om vilken värld vi längtar till och hur vi som andliga varelser kan göra skillnad här och nu.

Ett viktigt avsnitt med relevanta funderingar om vår verklighet.
Välkomna att lyssna!

33. Frihet i världen?

I det här avsnittet pratar Anna och Regine om att välja sin egen väg, vara sig själv och uttrycka sig fritt på sitt eget sätt – i en värld där andra ibland vill styra våra val och dämpa det som inte anses passa in.

Den fria viljan är helig, men är den verkligen fri?

32.  De kosmiska lagarna: Del 2

Vi fortsätter samtalet om de kosmiska lagarna med Marianne Brunzell. Lyssna gärna på del 1 (avsnitt 31) för att få ut mer av vår diskussion.
Den här gången funderar vi kring lagarna 4 – 7:
4. Lagen om manifestation
5. Lagen om den heliga ordningen
6. Lagen om jämnvikt
7. Lagen om gränslös enhet

I vår diskussionen utgår vi från Pauline Turners bok “Laws of the Cosmos”. Du hittar mer om Pauline här: https://www.awareness-in-one.com/

Om ni vill komma i kontakt med Marianne finns hon här: https://www.kbtbergslagen.se/